اضطرابسبک زندگی

۷ راه ساده برای رها شدن از اضطراب

اگر فردی مضطرب هستید و از آن رنج می برید و می خواهید احساس بهتری داشته باشید، بدانید اضطراب سریعا از بین نمی رود و رها شدن از اضطراب نیازمند تغییرات تدریجی درون شماست. آن چیزی که مهم است این است که اضطراب باید درمان شود، زیرا هر روزی که با اضطراب می گذرد، یک روز بدون شادی و احساس خرسندی بوده است.

 

رهایی از اضطراب نیازمند برنامه درمانی جامع و تغییرات بلند مدت است، اما در این جا ۷ راه ساده برای برخورد با اضطراب پیشنهاد می شود تا زمانی که به طور کامل بهبود پیدا کنید.

قبل از بیان ۷ روش، مهم است تفاوت بین رها شدن از اضطراب و درمان اضطراب را متوجه شوید. رها شدن از اضطراب به کار بردن ابزارها و روش هایی برای کاهش میزان اضطرابی که روزانه تجربه می کنید. درمان اضطراب یعنی نه تنها اضطراب تان کاهش می یابد بلکه از برگشتن آن به زندگی روزمره جلوگیری می شود.

 

رها شدن از اضطراب

برای درمان اضطراب نوع اضطراب تان را باید شناسایی کنید اما اگر برای درمان اضطراب آمادگی ندارید راه هایی برای مدیریت آن وجود دارد. آنچه که در ادامه می خوانید رایج ترین و آسان ترین روش های کاهش اضطراب روزانه است.

 

۱- ورزش منظم

۷ راه ساده برای رها شدن از اضطراب
۷ راه ساده برای رها شدن از اضطراب

ارزش ورزش بر سلامت روح و روان دست کم گرفته شده است. تحرک بر فشار خون تاثیر می گذارد، نظم و تولید انتقال دهنده های عصبی را بهبود می بخشد و علائم اضطراب را کاهش می دهد. ورزش به عنوان درمانی دائمی، از هر دارویی می¬تواند موثرتر باشد.

 

۲- تکنیک های ریلکسیشن یا همان آرام کننده را فرا بگیرید.

۷ راه ساده برای رها شدن از اضطراب
۷ راه ساده برای رها شدن از اضطراب

روش های زیادی برای ریلکسیشن وجود دارد، نظیر مدیتیشن و تجسم فکر. خیلی از مردم از این تکنیک ها آگاهی دارند اما بعد از اینکه آن را انجام دادند تاثیری را حس نکردند و بعد از مدتی آن را رها کرده اند. اما واقعیت امر این است که این روش ها سریعا جواب نداده و باید برای مدت طولانی آن ها را ادامه بدهید.

این مطلب را هم بخوانید :   با ۱۰ راه ساده بر استرس ناشی از امتحان غلبه کنید!!!!!!!!!

 

۳- خواب

۷ راه ساده برای رها شدن از اضطراب
۷ راه ساده برای رها شدن از اضطراب

اگر از میزان خوابتان می زنید یعنی دارید اضطرابتان را افزایش می دهید. خواب به گونه ای است که در خواب میزان تنش جسمی و روحی تنظیم می شود. اگر خوابتان نمی رود زودتر به رختخواب رفته و به خودتان فرصت بیشتری برای خوابیدن بدهید.

 

۴- به طور منظم حساسیت خود را نسبت به ترس هایتان کم کنید.

۷ راه ساده برای رها شدن از اضطراب
۷ راه ساده برای رها شدن از اضطراب

بر روی کم کردن حساسیت روی ترس ها و نگرانی هایتان کار کنید. مثلا اگر در جمع دست پاچه می شوید، بروید بیرون و در جمع مردم، یک لباس مسخره بپوشید یا صداهای عجیب در بیاورید. از روی عمد خودتان را خجالت زده کنید و با این کار به دست پاچه شدن عادت می کنید و دیگر استرسی برایتان ایجاد نمی کند. این کار را برای انواع ترس ها و اضطراب ها می توان انجام داد.

 

۵- با شوخی با مسائل برخورد کنید.

۷ راه ساده برای رها شدن از اضطراب
۷ راه ساده برای رها شدن از اضطراب

همیشه زندگی را جدی نگیرید و به خودتان این شانس را بدهید که با ترس ها و نگرانی هایتان شوخی و تفریح بسازید. اگر شغلتان شما را مضطرب می کند در محل کار بدون اینکه به توانایی کاریتان ضربه ای بزند تفریحی ایجاد کنید، مثلا اختراع بازی های کوچک. البته که باید مسئولیت پذیر باشید. به افراد یا مکان هایی که در شما ترس و نگرانی ایجاد می کنند این اجازه را ندهید.

 

۶- یک راه سالم برای پرت کردن حواستان از اضطراب پیدا کنید.

۷ راه ساده برای رها شدن از اضطراب
۷ راه ساده برای رها شدن از اضطراب

گوش کردن به موزیک، نگاه کردن برنامه های خنده دار تلویزیون، بازی فوتبال با دوستان، همگی راههای سالم برای کاهش اضطراب مقطعی اند. کاری کنید که آنقدر ذهنتان مشغول شود که به هیچ عنوان به نگرانی تان فکر نکنید.

 

۷- کار هنری خودتان را تولید کنید.

۷ راه ساده برای رها شدن از اضطراب
۷ راه ساده برای رها شدن از اضطراب

هنر نیز مانند ورزش یک راه قدرتمند برای کاهش اضطراب است. هنر باعث می شود که احساسات درونی تان را بیان و رها کنید و حواستان از آنچه که در ذهنتان می گذرد پرت شود. بعد از اتمام کار هنری، لذت تمام کردن و خلق کردن یک اثر هنری به شما دست داده و این احساس لذت، ابزاری قدرتمند برای کاهش اضطراب است.

 

فیلم مصاحبه تلویزیونی در مورد وسواس فکری



شماره های تماس با صدای زندگی

یعقوب اسماعیلی

روانشناسی بالینی. درمان قطعی وسواس و فوبیا و اختلالات اضطرابی. مدیر سایت و کانال تلگرام صدای زندگی

نوشته های مشابه

‫8 سوال

  1. سلام.
    آقای دکتر راهنمایی شما رو خواندم، اما متاسفانه من رو با جوابتون مبنی بر خواندن کتاب ترساندید!! من که نگفتم متخصص هستم . سی ویک ساله هستم و مدرک لیسانس زبان انگلیس دارم اما بنا به مطالعه محدودی داشتم به این نتیجه رسیدم که قدم اول شناخت افکار ومدیریت ان است هر چند امر سخت است. با سختی آشنا هستم چون بنا به وضعیت خانوادگی سختی زیادی کشیدم سخت ترین کارها ازجمله کارگری ساختمان و.. رو تجریه کردم. اما متاسفانه با مبتلا شدن به این بیماری اذعان می کنم تنبل شدم. چشمام بعضی مواقع سوزش داره زبانم بعضی مواقع لکنت داره اختلال حافظه دارم اما میدونم هرچی هست از درون من است نه بیرون. به دارو اعتقادی ندارم چون برادرم که چندسال اختلاف سنی داریم بالغ بر ۲۰ ساله دارو مصرف می کنه به طوری که بدون دارو دوام نمیاره. زندگی زیباس اقای دکتر حق من دیگه نیس که به این بیماری مبتلا بشم . خیلی ازمسایل رو حل کردم از جمله ترس ازخیلی ازمسایل اما این افکار یی سر وته رو گاهی باهاش درگیر میشم. به هر حال این هم راهی داره اما نمی دانم چه طوری؟ خیلی از بیماری ها درحال درمان شدن هستن اما در رابطه با بیماری های ذهنی هم ایکاش رشد فراوانی ایجاد میشد. با تشکر ازشما

    1. تحقیق کردن یکی از کارهای رایجی هست که افراد دارای اختلال وسواس فکری آن را زیاد انجام می دهند. این کارها همان تله های وسواس هست که شما در دام آن می افتید.
      وسواس درمان قطعی دارد و شما نیز می توانید مانند هر انسان دیگری زندگی کنید به شرطی که از فرد متخصصی کمک بگیرید.

  2. سلام. به مدت یکسال است که دچار وسواس فکری جبری هستم البته به همراه اضظراب شدید. خداروشکر با مداومت وسختی بدون استفاده از دارو توانستم بر اضطراب خود غلبه کنم.. شایان ذکر است که به روان درمانگر مراجعه کردم و براساس راهنمایی ایشان من از کتاب دکتر دیوید برنز استفاده کردم.وکمک فراوانی به من کرد.. اما هنوز متاسفانه درگیر وسواس فکری خودم هستم وبه این نتیجه رسید ه ام که قابل درمان هستم . چرا که میشه مدیریت افکارکرد ولی به مداومت نیازمند است. بیماری من ارثی است. ولی از اقای دکتر تقاضای راهنمایی دارم .
    با تشگر

    1. سلام
      کار درمانی یک کار تخصصی هست که نیاز به دانش و تجربه زیادی دارد و فردی عادی صرفا با خواندن کتاب نمی تواند مانند یک فرد مختصص کار درمانی انجام دهد.
      این که شما تحقیق می کنید و کتاب های مختلف را مطالعه می کنید در این مورد نه تنها به شما کمکی نمی کند بلکه اثر سو بر درمان شما می گذارد.
      توصیه می شود برای درمان وسواس نزد یک روانشناس بالینی مراجعه نمایید

  3. سلام من ۸سال هست به افسردگی واضطراب دچارشدم وکاملا نا امید چون هر دارویی رابگید تجربه کردم والانم تحت نظرم وبدجه مالیم کم هست دیگه فکر خودکشی هستم واینکارو میکنم اگه داروی خوبی سراغ دارید یادکتر یاروش خوبی برای بیماریم بااین شماره تماس ****** ممنون میشم کمکم کنید

    1. سلام
      باید دلیل و منشا اضطراب شما تشخیص داده شود. مصرف دارو بطور کلی نمیتواند موجب درمان باشد. در ابتدا با مصاحبه تخصصی و انجام آزمون های روان شناختی ریشه مشکلات شما تشخیص داده شود (ممکن است خود شما نیز از آنها آگاهی نداشته باشید) و سپس پروتکل درمانی شما بر اساس آن پیاده شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا

۷ راه ساده برای رها شدن از اضطراب

8